شاکله

طرح نوین نظام اندیشه

طرح نوین نظام اندیشه

شاکله

بسم الله الرحمن الرحیم
تو فضای اینترنت و رسانه ها، و تو مجالس و جمع های مختلف، حرف های خوبِ زیادی وجود داره. اما خلاء وجود یه سیر فکریِ روشن و تبیین یه جهان بینی منسجم به شدت احساس میشه. به خاطر نبودِ همین جهان بینی صحیحه که اکثر قریب به اتفاق آدم ها، حتی خیلی از افراد مدعی دین و مذهب، چه تو فضای بحث و گفتگو، چه تو تربیت نسل آینده، چه تو حالات روحی و چه تو اعمال و رفتار شخصی و اجتماعیشون، دچار مشکل هستن.
ما به عنوان دو طلبه ی مدرسه معصومیه قم، به دلیل اهمیت غیرقابل انکار این موضوع تو تمام شئونِ زندگی انسان، تصمیم گرفتیم تا در حد بضاعتمون این کارِ روی زمین مونده رو تو فضای مجازی انجام بدیم.
توجه به چند نکته توسط دوستان عزیز ضروریه:
1. این مطالب حاصل زحمات متفکران اسلامیه و ما صرفا اونها رو جمع آوری کردیم.
2. برای اثربخش بودن این سیر، لازمه که بدون شتاب و با حوصله، ما رو همراهی کنید و روی مباحث دقت و تفکر داشته باشید.
3. وبلاگ تو روزهای شنبه و سه شنبه به روز رسانی میشه.
4. با نظرات خودتون ما رو تو بهتر پیمودن این مسیر کمک بدید.
5. در صورتی که تشخیص دادید مطالب ارائه شده مفیده، وبلاگ رو به دوستانتون هم معرفی کنید تا واسطه ی رزق اونها باشید.
والسلام علی من اتبع الهدی

طبقه بندی موضوعی
نویسندگان

اول ذی القعده و چله به توصیه ی علامه طباطبایی ره

چهارشنبه, ۵ شهریور ۱۳۹۳، ۰۷:۵۳ ب.ظ


نامه یک جوان  به علامه

محضر مبارک آیت‌الله العظمی جناب آقای طباطبایی

سلام علیکم ورحمة الله وبرکاته

جوانی هستم ۲۲ ساله که تنها ممکن است شما باشید به این سؤال من پاسخ بگویید، در محیط و شرایطی زندگی می‌کنم که هوای نفس و آمال بر من تسلط فراوان دارند و مرا اسیر خود ساخته‌اند و سبب باز ماندن من از حرکت به سوی الله شده‌اند، در خواستی که از شما دارم، این است که بفرمایید بدانم به چه اعمالی دست بزنم تا بر نفس مسلط شوم و این طلسم شوم را که همگان گرفتار آنند بشکنم و سعادت بر من حکومت کنم، لطفاً نصیحت نمی‌خواهم، بلکه دستورات عملی برای پیروزی لازم دارم.

۱۳۵۵/۱۰/۲۳

*
کلید نجات و رستگاری به روایت علامه طباطبایی

السلام علیکم

برای موفق شدن و رسیدن به منظوری که در پشت ورقه مرقوم داشته‌اید، لازم است همتی برآورده و توبه نموده، به مراقبه و محاسبه بپردازید، به این نحو که: هر روزه طرف صبح که از خواب بیدار می‌شوید، قصد جدی کنید که هر عملی پیش آید، رضای خدا -عزاسمه- را مراعات خواهم کرد. آن وقت در هر کاری که می‌خواهید انجام دهید، نفع آخرت را منظور خواهید داشت. به طوری که اگر نفع اخروی نداشته باشد، انجام نخواهید داد، هر چه باشد و همین حال را تا شب وقت خواب ادامه خواهید داد.

وقت خواب، چهار - پنج دقیقه‌ای در کارهایی که روز انجام داده‌اید، فکر کرده و یکی یکی از نظر خواهید گذرانید، هر کدام مطابق رضای خدا انجام یافته شکر کنید و هر کدام، تخلف شده استغفار کنید و این رویه را هر روز ادامه دهید. این روش اگر چه در بادی حال، سخت و در ذائقه نفس تلخ می‌باشد، ولی کلید نجات و رستگاری است

 

و هر شب پیش از خواب توانستید سُوَر مسبّحات یعنی سوره‌های «حدید»، «حشر»، «صف»، «جمعه» و تغابن را بخوانید و اگر نتوانستید، تنها سوره «حشر» را بخوانید و پس از بیست روز از حال اشتغال، حالات خود را برای بنده در نامه بنویسید. إن‌شاءالله موفق خواهید بود.

محمد حسین طباطبایی

به نقل از جهان نیوز

نظرات  (۳)

با سلام
ممنون از مطالب زیباتون
بعد از گذشت چند روز که انسان به وسیله محاسبه به عیوب و کاستی های خود آگاه شد آنگاه باید چه کند؟
سلام علیکم
بنده سوالی داشتم که یکبار نوشتم اما جوابی نگرفتم.
در بیان ثبتنام کردم که شاید نظرات بنده را در وبلاگ تایید بفرمایید
سوال این است که حالا که بعد از چند روز عمل به این برنامه به لیستی از نقائص و کاستی های خودمان رسیدیم برای درمان و برطرف کردنشان چه کنیم؟
با تشکر
عبدالله
پاسخ:
سلام و عرض تبریک
از تاخیر عذر میخوام
من صلاحیت پاسخ به این سوالتونو ندارم،اما نظر استاد رو براتون می گم که
که هر نقص و خصلت بد قابل تبدیل به صفتی پیشبرنده است و این از صفات الهی است و اموختنی ،که خداوند مبدل سیئات به حسنات است.ایشان می فرمودند هر بدی به اضافه ی یک شناخت تبدیل به حسنه می شود که البته فکر می کنم  مشکل اساسی همین شناخت و اعتقاد است.مثلا هر خسیسی که بفهمد با احسان نعمات را به ثبت می رساند و از فساد و تباهی به جاودانگی می رساند از همه در احسان سخی تر می شود.راجع به پیامبر صلی الله علیه این نقل شده که پس از احسان ذبح مقداری اندکی را برای مصرفشان نگه میدارند که همسر ایشان می گوید که "از دست دادیم" و پیامبر صلی الله علیه می فرمایند" انها همه ثبت شد و این از بین می رود!" نقل به مفهوم
از اساتید و کتابهای معتبر کمک بگیرید
موفق باشید و پیروز
سلام
ممنون از توجه تون
برخی صفات اینگونه قابل تصور نیست.
مثلا پرحرفی را چگونه باید به حسنه تبدیل کرد؟
یا برخی صفات دیگر
بعد منظورتون از اساتید و کتابهای معتبر را صریح بفرمایید. چون با این وضعیت جامعه که اکثر علما حداقل در یک زمینه لغزش داشته اند چگونه میتوان اعتماد کرد؟
اگر لطف کنید صریحا معرفی کنید ممنون میشم.
با تشکر از زحماتتون
اجرتون با حضرت الله
پاسخ:
سلام
ببخشید دیر شد
تصورش سخت نیست.اما باید توجه داشت که هر کس در چه مرحله ای است.شناختی که برای هر کس مفید است با دیگری متفاوت است. در ابتدا  مهم ترین چیز نوع ورود ما به شناخت جهان و خودمان و احتمالا به دین است.و این بسیار بسیار مهم شناخت خود...
شاید این اکثر علما که گفتید از این باب درست باشد که با معصوم مقایسه شود .و این نیز از نیازهایی است که با امام معصوم برآورده میشود.
و یکی از فلسفه های انتظار است.و به جرات می توان گفت که همین علمای شیعه بهترین و کاملترین اشخاص قابل دسترس اند برای همه ی مردم زمین...
چشم معرفی خواهم کرد
در پناه حق

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی