شاکله

طرح نوین نظام اندیشه

طرح نوین نظام اندیشه

شاکله

بسم الله الرحمن الرحیم
تو فضای اینترنت و رسانه ها، و تو مجالس و جمع های مختلف، حرف های خوبِ زیادی وجود داره. اما خلاء وجود یه سیر فکریِ روشن و تبیین یه جهان بینی منسجم به شدت احساس میشه. به خاطر نبودِ همین جهان بینی صحیحه که اکثر قریب به اتفاق آدم ها، حتی خیلی از افراد مدعی دین و مذهب، چه تو فضای بحث و گفتگو، چه تو تربیت نسل آینده، چه تو حالات روحی و چه تو اعمال و رفتار شخصی و اجتماعیشون، دچار مشکل هستن.
ما به عنوان دو طلبه ی مدرسه معصومیه قم، به دلیل اهمیت غیرقابل انکار این موضوع تو تمام شئونِ زندگی انسان، تصمیم گرفتیم تا در حد بضاعتمون این کارِ روی زمین مونده رو تو فضای مجازی انجام بدیم.
توجه به چند نکته توسط دوستان عزیز ضروریه:
1. این مطالب حاصل زحمات متفکران اسلامیه و ما صرفا اونها رو جمع آوری کردیم.
2. برای اثربخش بودن این سیر، لازمه که بدون شتاب و با حوصله، ما رو همراهی کنید و روی مباحث دقت و تفکر داشته باشید.
3. وبلاگ تو روزهای شنبه و سه شنبه به روز رسانی میشه.
4. با نظرات خودتون ما رو تو بهتر پیمودن این مسیر کمک بدید.
5. در صورتی که تشخیص دادید مطالب ارائه شده مفیده، وبلاگ رو به دوستانتون هم معرفی کنید تا واسطه ی رزق اونها باشید.
والسلام علی من اتبع الهدی

طبقه بندی موضوعی
نویسندگان

تکامل یا مسأله ای بالاتر؟!

شنبه, ۲۹ آذر ۱۳۹۳، ۰۵:۰۲ ق.ظ

انسان در یک مرحله خودش را کشف می کند و در یک مرحله، این معدن را استخراج و تصفیه می کند و در یک مرحله به استخراج شده ها و آهن های تصفیه شده، شکل می دهد و آنها را به صورت ماشین ها و ابزارهای گوناگون درمی آورد و به تکامل می رساند. ولی مسأله در همین جا خلاصه نمی شود که پس از شکل گرفتن و به تکامل رسیدن، نوبت رهبری کردن و جهت دادن به ماشین های تکامل یافته می رسد.

انسان برای مسأله ای بالاتر از شکل گرفتن و تکامل یافتن باید بکوشد، چون تنها این کافی نیست که شکل بگیریم و در ابعاد وسیع ماده و معنا تکامل پیدا کنیم، زیرا با این تکامل یافتن، مسأله ی بن بست و عبث و پوچی زودتر پیش می آید و عمیق تر، مطرح می گردد.

کسی که بهترین ماشین را و شکل گرفته ترین وسیله ها را و تکامل یافته ترین مرکب ها را با خود دارد، مسأله ی بن بست و ترافیک و محدودیت ها را بیشتر احساس می کند و عمیق تر می فهمد.

انسانی که در دو بعد ماده و اخلاق شکل گرفته و به تکامل رسیده، اما جهت ندارد و راه ندارد، به بن بست و عبث و پوچی عمیق تری گرفتار خواهد شد و این بن بست و عبث و پوچی را دیگر نمی توان با عرفان شرق هم درمان کرد، چون این عرفان، خود یک نوع تکامل برای استعدادهای عظیم تر انسان است که پس از شکل گرفتن و تکامل یافتن، باید به دنبال راهی بزرگ تر برای حرکت کردن و جهتی برتر برای دویدنش بود.

برای این انسان مسأله ی جهت و صراط و مرکب ها و رهبری ها و روش حرکت و منزل ها، مطرح می شوند و تنها استعدادهای تکامل یافته در دو بعد ماده و اخلاق مسأله را حل نمی کنند.

آن لحظه ای که انسان فکر و عقل و دلش را مثل ابزارها و ماشین هایش شکل بدهد، آیا آن روز این استعدادهای شکل گرفته و به بن بست نشسته، بحران های بزرگتری را سبز نمی کنند؟!

موافقین ۲ مخالفین ۰ ۹۳/۰۹/۲۹
أواب ...

نظرات  (۱)

۰۱ دی ۹۳ ، ۱۴:۴۳ زهرا صالحی
سلام
میتونید یکم با الفاظی صحبت کنید که ما قشر جوان هم متوجه بشیم؟؟؟؟؟؟؟
اگه مطلب رو خودتون درک کرده باشید مسلما میتونید با الفاظ راحت تری هم بیان کنید
من الان از این مطلب 10 درصدشو هم نفهمیدم
پاسخ:
سلام
خلاصه ی مطلب این هستش که تکامل نمی تونه پایان راه انسان باشه، به این دلیل که هر یک از امکانات و سرمایه های انسان که به کمال می رسن و ضعف ها و نقایصشون برطرف میشه تازه در ابتدای راه قرار می گیرن و نیاز به هدایت و رهبری پیدا می کنند. مثلا کسی که قدرت جسمانی خودش رو به کمال رسونده و زور بازوش رو تقویت کرده، بعد از این تکامل نیاز داره این قدرت رو در جهتی مصرف کنه و در مسیری به کار بگیره، و اگر مسیری برای این مصرف وجود نداشته باشه، طی کردن تمام اون مراحل تکامل بی فایده و پوچ خواهد بود. در مطالب آینده إن شاء الله خواهیم گفت که اصلا ارزش انسان ها به کمالات و سرمایه ها و امکاناتشون نیست، بلکه به جهتیه که به امکاناتشون میدن؛ چراکه در امکانات و سرمایه ها تفاوت هست اما در جهت دهی و رهبری اونها نه!
البته به شما حق می دم، شاید این مدل مطرح کردن این مباحث گنگ و نا مفهوم باشه. إن شاء الله در روند جدیدی که در وبلاگ قراره دنبال بکنیم سعی خواهیم کرد این قبیل مباحث رو با بیان زمینه ها و مقدماتش مطرح کنیم. حتما پی گیری بفرمایید!
أواب...

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی